Relschoppers Duindorp moeten keihard aangepakt worden

Afgelopen week was het opnieuw raak in de wijk Duindorp en veranderde de wijk wederom in een oorlogsgebied. De veiligheid van de wijk werd ditmaal bewust in gevaar gebracht en als het aan VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf ligt, is dit niet de druppel die de emmer deed overlopen maar is die emmer inmiddels drie keer overstroomd.

De Graaf: ’Er vinden discussies plaats over het wel/niet doorgaan van kerstdiners, Duindorpers durven hun auto niet meer in de wijk te parkeren en zetten hun fiets op het balkon, uit angst dat deze anders de volgende dag uitgebrand is: en dat allemaal dankzij dit groepje hardnekkige relschoppers, dat het gezag van de politie en burgemeester en de beslissingen van het gemeentebestuur ondermijnt.’

De Graaf is klaar met uitspraken als ‘we keuren geweld af, maar begrijpen de mensen wel’. ‘Het wordt tijd dat we deze groep keihard aanpakken en wat mij betreft sluiten we ze op tot 2 januari, want deze kleine groep verpest het voor de grote groep Duindorpers die wel gewoon een gezellige Oud en Nieuw willen vieren.’

Tot slot roept De Graaf ook de andere politieke partijen én vooraanstaande Duindorpers op om hier afstand van te nemen. ‘We moeten gezamenlijk een vuist slaan tegen deze groep rotte appels’. 

Schriftelijke vragen:

Afgelopen week was het opnieuw raak in de wijk Duindorp en veranderde de wijk wederom in een oorlogsgebied. 

Naar aanleiding hiervan en overeenkomstig art. 30 van orde stelt het raadslid Frans de Graaf de volgende vragen:

1. Kan het college aangeven hoe de veiligheidservaring in de wijk is op dit moment? En zo niet, is zij bereid dit op zeer korte termijn te toetsen?

De veiligheid van de wijk werd ditmaal bewust in gevaar gebracht en als het aan de VVD ligt, is dit niet de druppel die de emmer deed overlopen, maar is die emmer ook al drie keer overstroomd. 

2. Heeft het college zicht op de daders? 
Zo ja,  is het college bereid om de hiervoor verantwoordelijke instanties te vragen om celstraffen tot minimaal 2 januari 2020, zodat de rest van Duindorp kan genieten van een rustige decembermaand en Oud en Nieuw?
 Zo nee, is het college bereid om particuliere camerabeelden in te zetten om de daders op te sporen?

De Haagse VVD is van mening dat zoveel mogelijk mensen afstand moeten nemen van dit ondermijnende gedrag van deze groep relschoppers. 
3. Op welke wijze roept het college vooraanstaande wijkbewoners én andere politieke partijen op om dit te doen?