Leerkrachten moeten kunnen parkeren bij scholen

, Den Haag

Er is in Den Haag een groot tekort aan leerkrachten. En sommige leerkrachten zijn erg afhankelijk van hun auto om naar hun werk te komen. In wijken waar betaald parkeren is, mag dit geen belemmering worden om goede leerkrachten op scholen aan te kunnen trekken. De Haagse VVD heeft ervoor gezorgd dat het voor scholen mogelijk wordt om voor meer leerkrachten een parkeervergunning te krijgen en ook dat er een onderzoek komt naar de hoge tarieven voor een vergunning.

Een heleboel leerkrachten van Haagse scholen wonen buiten de stad. En in Den Haag zijn er ook veel basisscholen op locaties die niet makkelijk bereikbaar zijn met openbaar vervoer in wijken waar betaald parkeren is. Scholen kunnen nu per 5 leerkrachten 1 parkeervergunning krijgen. Wat de Haagse VVD betreft wordt dit gewijzigd naar 1 parkeervergunning per 2 leerkrachten. Ook moeten scholen veel betalen voor een vergunning: zij betalen per vergunning 29 euro per maand terwijl een vergunning voor bewoners 3 euro per maand kost. De Haagse VVD wil daarom ook dat wordt omderzocht hoe dit tarief omlaag kan.
VVD-raadslid Monique van der Bijl: ‘Het is zo belangrijk om genoeg, en ook goede leerkrachten te hebben op onze scholen. Veel leraren komen van buiten de stad en moeten gebruik maken van hun auto om op tijd op school te kunnen zijn. Wij willen niet dat het goede onderwijs in Den Haag onder druk komt te staan doordat leerkrachten geen parkeervergunning kunnen krijgen. En het tarief dat scholen voor een vergunning moeten betalen moet ook betaalbaar worden. Al deze kosten gaan immers ten koste van het onderwijs.’

De Haagse VVD heeft daarom een motie hierover ingediend. De motie is met brede steun aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *