Haagse VVD maakt zich zorgen om inzetbaarheid en zichtbaarheid van de wijkagent

, Bezuidenhout
Haagse VVD maakt zich zorgen om inzetbaarheid en zichtbaarheid van de wijkagent
De wijkagenten in de wijk Overbosch in het Haagse Hout zijn tijdens de zomervakantie alleen op werkdagen tussen 07.30 en 17.00 uur zichtbaar en bereikbaar, dit in verband met een tekort aan personeel. Maar vinden er in de weekenden en in de avonduren dan geen inbraken en opstootjes plaats?, vraagt de Haagse VVD zich af.
‘De wijkagenten zijn de oren en ogen in de wijk en het eerste aanspreekpunt voor de inwoners van een wijk. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat een hele wijk een groot deel van de week zonder wijkagent zit’, zegt Frans de Graaf, fractievoorzitter voor de Haagse VVD.
De partij heeft het college gevraagd of dit in meer wijken speelt en of er echt geen andere oplossingen zijn. Kunnen er bijvoorbeeld geen wijkagenten van andere wijken ingezet worden in onderbezette wijken of kunnen de werktijden van de agenten niet gespreid worden?
De Graaf: ‘De wijkagent levert een belangrijke bijdrage aan het veiligheidsgevoel van de Hagenaars. Zij moeten daarom zoveel mogelijk zichtbaar en aanwezig zijn in de wijk. Ik hoop dat het college nog met een andere oplossing komt, want de Hagenaar mag niet de dupe worden van dit personeelstekort bij de Haagse politie.’