Haagse VVD in het nieuws:’Chris was meteen verliefd op de kat’

Algemeen Dagblad, zaterdag 27 juni 2020

DANIELLA VAN BERGEN

DANIELLA VAN BERGEN

Wie: Chris van der Helm en Leora Sameni | Leeftijd: 33 jaar & 34 jaar Hoe lang samen: 9 jaar | Kinderen: Olympia (3), tweede op komst

Als je VVD-raadslid Chris van der Helm vraagt wat hij het allerleukst vindt aan zijn vriendin Leora Sameni dan is het antwoord: totaal niet alledaags. Toch ontmoette hij haar wel in een alledaagse setting. Gewoon, op het Plein.

Hoe ging dat?

Leora: ,,Ik hielp een vriendin met een thema-avond over Iran, daar kom ik vandaan. Buiten zag ik Chris al staan, want ik val op mannen met een Scandinavisch uiterlijk. Een hele mooie jongen, vond ik.”

Chris: ,,En ik was bij Plein 19 met vrienden. Grappig genoeg hadden we een gemeenschappelijke vriend die ons aan elkaar voorstelde.”

Leora: ,,Die bleef aandringen: je moet Chris ontmoeten. Ik had helemaal geen behoefte aan contact, totdat ik zag dat hij het was!”

Chris: ,,Ze zei dat ze last had van haar voeten. Ik heb snel een kruk gehaald, omdat ze dan niet weg zou gaan.”

Leora: ,,Die avond hebben we alleen maar gepraat. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo hard gelachen.”

Waarvoor zijn jullie gevallen?

Chris: ,,Ze was heel mooi en vrolijk. Toen ik haar beter leerde kennen kwam ik erachter dat ze erg creatief is. Ze maakt de meest fantastische dingen als meubelmaakster in opleiding en denkt ook anders. Het allerleukste aan Leora is dan ook dat ze niet alledaags is. Een voorbeeld? Zij haalt nooit zomaar een bos bloemen, maar zoekt ze zelf uit.”

Leora: ,,Dat geldt ook voor jou. Je zou kunnen denken dat hij een saaie kakker is, maar dat is hij niet. Eerder een rechtse hippie,

die veelal vegetarisch eet en van kunst en natuur houdt. Zijn optimisme is bewonderenswaardig. Zelfs op de meest donkere momenten is Chris master omden- ken.”

Verschillen jullie qua karakter?

Leora: ,,Ik ben wat pessimistischer dan hij. Zijn optimisme is leuk, maar soms denk ik: hou eens op met dat vrolijke gedoe. Het leven is ook wel eens minder.”

Chris: ,,Bij de één is het glas halfvol en bij de ander halfleeg.”

Leora: ,,Dat werkt ook goed. Hij trekt mij omhoog en ik zet hem met beide benen op de grond. Ik ben trouwens ook fel, terwijl Chris veel milder is. Door jou ben ik rustiger geworden en alleen direct als het nodig is.”

Chris: ,,En ik ben nog steeds een vrolijke gast, maar let door haar ook op de andere kant van het verhaal.”

Wanneer gingen jullie samenwonen?

Leora: ,,Samenwonen, dat had bij ons meer met de kat te maken.”

Chris: ,,Wolfgang heet ‘ie. Zij woonde in Amsterdam en ik aan het Hobbemaplein. Leora verhuisde naar een studio op loopafstand en nam een kat.”

Leora: ,,Ik was nieuw in Den Haag en wilde iemand om tegenaan te praten. Chris was meteen verliefd op die kat en is eigenlijk nooit meer weggegaan.”

Chris: ,,Daarna hebben we zeven jaar in Bohemen gewoond, waar Olympia is geboren. Nu is het randje Loosduinen en is er een tweede op komst, een jongetje.”

Hoe houden jullie het leuk?

Leora: ,,Een man in de gemeenteraad, daar moet je tegen kunnen. Als je elkaar vrij laat dan kan het.”

Chris: ,,Ik werk fulltime naast de raad, waarin het afgelopen jaar veel is gebeurd en ik niet veel thuis was. Leora neemt op zulke momenten het gezinsleven helemaal over en dat bewonder ik aan haar.”

Leora: ,,Tegelijkertijd bedenk je altijd een oplossing als ik het een keer niet trek. We helpen elkaar gewoon.”

Chris: ,,In ons drukke leven is ons huis echt een thuis. Ook doen we als we vrij zijn leuke dingen met elkaar. De natuur in, naar een metalfestival of een avondje op de bank met een lekker flesje wijn. We zijn nog steeds niet uitgepraat.”

BEKEND VAN: CHRIS IS VVD-RAADSLID