Haagse VVD in het nieuws: ‘Woningen speciaal voor agenten, docenten en zorgpersoneel.’

19 november 2020 – Tijdens het debat over de politiecapaciteit gisteren heeft Frans de Graaf, fractievoorzitter van de Haagse VVD opnieuw gevraagd om onder andere agenten voorrang te geven op een woning in Den Haag.

Collega-raadslid Jan Pronk zet zich hier al langere tijd voor in. Pronk: ‘We zien dat het voor onder andere agenten, docenten en zorgpersoneel bijna onmogelijk is geworden om een geschikte woning te vinden in onze stad en dat terwijl we de deze mensen juist zo hard nodig hebben’.

Mede dankzij inzet van de Haagse VVD is deze voorrang op een woning voor docenten, agenten en zorgpersoneel ook één van de ambities in het coalitie-akkoord geworden. Een motie van Pronk heeft er daarnaast al eerder voor gezorgd dat er in de Zeezwaluwstraat in Duindorp woningen voor belangrijke maatschappelijke beroepsgroepen komen.

En goed nieuws, want nadat Frans de Graaf hier gisteren dus opnieuw aandacht voor vroeg, gaf de burgemeester aan dat de gemeente op dit moment in gesprek is met institutionele beleggers en dat er op de Fahrenheitstraat 43 woningen speciaal voor agenten, docenten en zorgpersoneel komen.

De Graaf: ‘Dit is enorm goed nieuws voor deze beroepsgroepen en voor Den Haag, want onze stad kan niet zonder deze hardwerkende mensen’.