Haagse VVD in het nieuws: ‘Winkel open? Fietsers lopen!’

De Gemeenteraad van Den Haag stemt in met het plan van de Haagse VVD om winkelend publiek meer de ruimte te geven in de Haagse binnenstad. De liberalen willen via een initiatiefvoorstel winkelstraten zoals het Noordeinde en de Venusstraat tijdens winkeluren vrijwaren van fietsers. Raadslid Ayse Yilmaz: “Het is een chaos in de binnenstad op drukke momenten; fietsers en wandelaars zitten elkaar in de weg, het is gevaarlijk en het is een kwestie van geluk dat er nog geen ernstig ongeluk is gebeurd. Door de regels te veranderen, waarbij de fietser op bepaalde momenten een andere route moet kiezen, wordt het Haagse centrum een stukje mooier en veiliger. Doordat winkelend publiek de voorrang krijgt, wordt de binnenstad een stuk aantrekkelijker.”

De Liberalen hebben met hun initiatiefvoorstel: ‘Winkels open, fietsers lopen.’ ervoor gezorgd dat de invoering van de zogenaamde ‘shared spaces’ gedeeltelijk wordt teruggedraaid. Mede-initiatiefnemer, Haags VVD-raadslid Det Regts: “Shared space is een leuk principe, waarbij de fiets te gast is in de binnenstad. Helaas werkt dat onvoldoende. We moeten de veiligheid van het winkelend publiek waarborgen. De Haagse VVD vindt wel dat de fietser niet moet worden weggepest en er goede alternatieve routes moeten zijn, waar fietsers, indien gewenst, hard kunnen rijden.

Naast het aanzien van de binnenstad en de veiligheid van het winkelend publiek gaat het de Haagse liberalen ook om de ondernemers van Den Haag. “De winkeliers in het centrum zijn het visitekaartje van de stad. Zij zorgen voor veel banen, maken Den Haag aantrekkelijk voor bezoekers en vormen de motor van de Haagse economie. Een veilig en aantrekkelijk winkelgebied is beter voor die ondernemers en dus beter voor Den Haag” aldus economie woordvoerder van de Haagse VVD Judith Oudshoorn.

Klik hierop om het initiatiefvoorstel te lezen