Haagse VVD in het nieuws: VVD wil bolderkarren bij parkeergarages tijdens strandseizoen

, Scheveningen

www.de-scheveninger.nl, 9 augustus 2018

Gezellig met de kids een dagje naar het strand? Voordat je eindelijk van die welverdiende zon kunt genieten heb je je wel eerst flink in het zweet moeten werken, want het valt niet mee om met al die spullen vanaf de auto naar het strand te wandelen.

Maar als het aan de VVD ligt, dan is dat vanaf volgend strandseizoen verleden tijd. De VVD-fractie wil namelijk dat het mogelijk wordt om een bolderkar te huren wanneer je je auto in één van de Scheveningse parkeergarages parkeert. De VVD roept het college op om hierover in gesprek te gaan met de exploitanten van deze parkeergarages.

VVD-raadslid Det Regts: “Het is voor gezinnen met kinderen vaak een gedoe om een bezoek te brengen aan het strand. De meeste gezinnen willen namelijk het liefst zo dicht als mogelijk bij het strand parkeren, omdat er vaak heel wat spullen mee moeten. Deze plekken zijn schaars en dus snel vol. Het zou voor gezinnen een stuk prettiger zijn als ze bij parkeergarages de mogelijkheid hebben om een bolderkar te mogen lenen. Hierdoor wordt het parkeren in een garage een stuk aantrekkelijker.”

De Haagse VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld. De VVD-fractie wil dat het voor gezinnen makkelijker wordt gemaakt om een bezoek te brengen aan het strand op Scheveningen en dat kan gerealiseerd worden door de verhuur van bolderkarren.