Haagse VVD in het nieuws: ‘VVD pleit voor inzet hulpboa’s’

donderdag 5 november, Ilah Rubio – AD

Het bijplaatsen van vuilniszakken en ander afval naast ondergrondse containers (oracs) loopt in meerdere Haagse wijken weer de spuigaten uit. Handhaven is lastig omdat boa’s overuren draaien vanwege corona. De VVD ziet er wel wat in om mensen die nu zonder werk zitten in te zetten als hulpboa’s.

Veel Hagenaars klagen al maanden over de troep naast oracs en op straat. De bijplaatsingen zorgen voor stank en een rommelig straatbeeld en voor overlast van meeuwen en ratten.

De VVD is daar nu helemaal klaar mee. Raadslid Ayse Yilmaz ziet al maanden met lede ogen aan hoe de Haagse straten verloederen. De boa’s kunnen volgens haar wel wat extra hulp gebruiken, bijvoorbeeld van mensen die nu geen werk hebben.

,,We willen hulpboa’s die kunnen ondersteunen in het verwerken van meldingen van bijplaatsingen en het signaleren en opruimen van afval op straat. Zo kunnen we de taken van de Haagse boa’s verlichten en houden we de stad schoon.” Het is een echte win-winsituatie, meent ze. ,,Den Haag blijft schoon en mensen die, niet bewust, geen betaald werk hebben voelen zich nuttig.”

De VVD dient hier vandaag een motie over in tijdens de behandeling van de begroting in de raad.