Haagse VVD in het nieuws: ‘VVD maakt zich druk om garage’

Maandag 11 januari – Illah Rubio, AD

De eerder door de gemeente Den Haag gekochte parkeergarage De Zeeheld aan de Prins Hendrikstraat, die nog steeds niet is geopend, trekt de laatste tijd veel overlast aan. De lokale VVD maakt zich daar zorgen over en wil weten waarom de garage nog steeds niet in gebruik is én hoe lang dat nog gaat duren.

Vorige week was er nog een klein brandje voor de ingang van de garage. De raadsleden Ayse Yilmaz en Det Regts willen dat het gemeentebestuur actie onderneemt om de overlast aan te pakken. Ook willen zij weten waarom de parkeergarage alleen voor bewoners bedoeld is, terwijl de Prins Hendrikstraat ook een winkel- en horecastraat is met veel bezoekers.

Buitenruimte

Bewoners moeten voor een plek in deze garage meer betalen dan voor een vergunning op straat. De VVD’ers wijzen erop dat de buitenruimte in Den Haag schaars is. Met de klimaatverandering is het volgens hen van belang dat er ruimte is voor voldoende groen en een betere leefomgeving.

Yilmaz en Det Regts stellen het college voor om bij wijze van proef bewoners een plek aan te bieden in stallingsgarages, voor hetzelfde bedrag als een bewonersvergunning. Zo komen er meer parkeerplekken op straat vrij, is de bedoeling.