Haagse VVD in het nieuws: ‘VVD, CDA, D66 en horecabedrijven komen met plannen om horeca te steunen’

Woensdag 6 janauri 2021 – Den Haag FM

Gemeentelijke belastingen voor horecaondernemers kwijtschelden, het verlengen van het tijdelijk verruimde terrassenbeleid en de gemeente zou dit jaar borrels, recepties en afscheidscadeaus lokaal moeten inkopen om ondernemers te steunen, het zijn stappen die het stadbestuur zou kunnen zetten om de Haagse horeca te ondersteunen. De suggesties zijn deel van een lijst met plannen die is samengesteld door de Haagse VVD, D66, CDA en verschillende horecabedrijven, daarmee moet de Haagse horeca geholpen worden om de winter door te komen.

“Horecaondernemers zijn de afgelopen maanden met zulke creatieve ideeën gekomen om toch nog iets van omzet te creëren. Voor deze plannen is soms alleen een kleine wijziging in de vergunning nodig”, legt VVD-er Judith Oudshoorn uit: “Hierbij kun je denken aan een discotheek die tijdelijk aan de slag wil als restaurant, zoals de Westwood. Dit vraagt snel handelen van de gemeente om kosteloos die vergunning mogelijk te maken”

Ook zou de gemeente meer toegankelijk moeten worden voor ondernemers, een speciale werkgroep zou ingezet moeten worden om er voor te zorgen dat het stadsbestuur en bedrijven beter gaan samenwerken. Horecaondernemers en afgevaardigden van de gemeente zouden daarin samen moeten optrekken om ideeën uit te werken en nieuwe problemen samen op te lossen. “Door beter samen te werken kunnen we niet alleen sneller problemen oplossen, maar problemen voorkomen. Zo zorgen we voor een betere toekomst voor onze favoriete Haagse restaurants, cafés en kroegen”, legt Daniel Scheper van D66 uit.