Haagse VVD in het nieuws: ‘Vuilnis blijft de gemoederen bezighouden’

Maandag 16 februari – Dagblad 070

Het afval in de stad blijft een punt dat de politiek en de inwoners bezig blijft houden. Ook, of misschien wel zelfs in de afgelopen week waar de sneeuw en koude en soms onbegaanbare wegen het ophalen van afval niet echt makkelijker maakten voor de gemeentelijke diensten.

Zondag was de fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos de eerste van een aantal raadsfracties die zich ergerde aan het feit dat er zoveel vuilnis op de straat lag. Die ergernis betrof dan alleen de ophaaldiensten, en ook verantwoordelijk wethouder Hilbert Bredemeijer, en niet zozeer de inwoners die het vuilnis maar bleven aanleveren. “Wat een volslagen idioterie om vanwege wat sneeuw en ijs de afvalcontainers niet te legen”, stelde de partij.

Maandagochtend voegde zich eerst VVD-raadslid Ayzse Yilmaz bij de opmerkingen van Hart voor Den Haag. “Wat een berg afval overal in de stad! Alweer een week containers niet geleegd.” Met het vervolg ‘wat leren we hiervan, hoe kunnen we het beter doen als we dit weer gaan meemaken?’ gaf zij er nog een positieve draai in. Korte tijd later liet ze ook nog eens weten: ‘GemeenteDenHaag heeft nu de berg afvalzakken zojuist opgeruimd, hopelijk goed op weg!

Enkele uren later kwam ook de HSP in actie op twitter. Namens de fractie reageerde Tim de Boer op een foto van veel vuilnis in de Ellecomstraat. Tim de Boer. “wieruimtop. Kan toch niet… Vragen aan college zijn onderweg”, liet hij er meteen op volgen.

Het duurde vervolgens weer enkele uren voor de gemeente eveneens op twitter in actie kwam, de vuilnisophalers waren dat toen al uren. “We zijn zaterdag en zondag weer volle kracht gestart met het legen van de afvalcontainers. Ook worden losse vuilniszakken en grofvuil van straat gehaald. We verwachten woensdag de achterstand volledig ingehaald te hebben.”

De gemeente sloot af met de aan alle inwoners en raadsleden gerichte opmerking: ‘Dank voor je begrip!”