Haagse VVD in het nieuws: ‘Kamerverhuur aan banden gelegd!’

Goed nieuws! Het college heeft besloten voorlopig te stoppen met het afgeven van nieuwe vergunningen voor kamerbewoning. In sommige gevallen geldt zelfs een permanente stop.

De Haagse VVD zet zich al lange tijd in om verkamering aan te pakken en is tevreden met dit besluit van het college.
VVD-raadslid Jan Pronk: “Verkamering zorgt ervoor dat er steeds minder woningen voor gezinnen zijn in onze stad en dat terwijl we die juist zo graag willen behouden. Daarnaast zet verkamering ook de leefbaarheid van een wijk onder druk. Deze bewoners hebben namelijk ook allemaal een fiets en moeten hun afval kwijt.”
Eerder wist de Haagse VVD het ook al voor elkaar te krijgen dat er een splitsingsverbod kwam in Den Haag. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om één grote woning op te splitsen in meerdere zelfstandige woonruimten.

In hetzelfde besluit kwam het college ook met nieuwe maatregelen omtrent de verhuur van woningen via Airbnb. Onder andere dankzij inzet van Jan Pronk is het voor inwoners van Den Haag straks weer mogelijk om hun woning te verhuren als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn. Pronk: “We hebben in Den Haag te maken met een tekort aan woningen, daarom is het onwenselijk als mensen hun woning permanent via Airbnb verhuren. Maar met deze nieuwe regeling zorgen we ervoor dat mensen wel gewoon hun woning kunnen verhuren als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn.”