Haagse VVD in het nieuws: Genoeg beweging voor alle Haagse kinderen

Dagblad070.nl, woensdag 27 november 2019

Afgelopen vrijdag werd bekend dat leerlingen van CBS De Ark door slecht onderhoud niet kunnen sporten in de gymzalen aan de Baambruggestraat. VVD-raadslid Chris van der Helm heeft hier opheldering over gevraagd: “Het kan toch niet zo zijn dat leerlingen niet kunnen sporten door slecht onderhoud, helemaal nu de Wereld Gezondheidsorganisatie ook nog eens bekend heeft gemaakt dat 4 op de 5 jongeren veel te weinig beweegt.”

Van der Helm wil daarom van de gemeente weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat de gemeente gaat doen om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. “Het is zeer belangrijk dat alle Haagse kinderen zoveel mogelijk sporten en bewegen en de gemeente moet dit stimuleren en niet frustreren.”

Van der Helm ziet een tijdelijke oplossing voor dit probleem in het gebruik van de mobiele ‘interactieve playground’ genaamd Lü. Hiermee kunnen leerlingen in praktisch elke ruimte lekker sporten met behulp van een beamer met 3D-camera. De Lü heeft verschillende spellen en reageert op de bewegingen van de kinderen. “Hiermee kunnen de kinderen toch lekker bewegen terwijl de gymzaal veilig gemaakt wordt. Bovendien werken ze zo ook meteen aan hun rekenen en taal”.