Haagse VVD in het nieuws: Den Haag krijgt ‘Week tegen Mensenhandel’

Woensdag 3 februari – De Posthoorn

Den Haag krijgt een Week tegen Mensenhandel waarin voorlichting centraal staat. Het stadsbestuur mikt op een week in oktober 2021, rond de Europese dag tegen mensenhandel (18 oktober).

Mensenhandel bestaat nog steeds. Bijvoorbeeld in de prositutie, maar het doet zich ook voor als arbeids- en criminele uitbuiting. In Den Haag zijn jaarlijks gemiddeld 145 slachtoffers in beeld bij de hulpverlening.

“Bewustwording en voorlichting zullen centraal staan in de Haagse Week tegen Mensenhandel”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (zorg, jeugd en volksgezondheid). In juni vorig jaar presenteerde het stadsbestuur voor het eerst een apart actieprogramma tegen mensenhandel. Hierin krijgt preventie veel aandacht. Kavita Parbhudayal: “Alleen een integrale aanpak waarin maatregelen op elkaar aansluiten, kan effectief zijn”, licht ze toe. Concrete acties zijn onder meer: voorlichting aan arbeidsmigranten, laagdrempelige anonieme chat voor jongeren (chattenhelpt.nl), meer online veldwerk door hulpverlening gericht op mannelijke, transgender en vrouwelijke sekswerkers, plus een gecoördineerd zorg- en ondersteuningsaanbod voor de slachtoffers. Parbhudayal: “Door de Haagse Week tegen Mensenhandel kunnen we hier extra aandacht voor vragen.”