Haagse VVD in de pers: Meer aandacht voor gevoel van onveiligheid van lhbt’er in stad

, Den Haag

ad.nl, woensdag 21 november 2018

Door Christy Dollen

Als het aan de VVD in de Haagse gemeenteraad ligt, komt er meer aandacht voor de veiligheid van lhbt’ers in Den Haag. De reden is een deze week gepubliceerd onderzoek waaruit blijkt dat lhbt’ers zich vaker onveilig voelen dan heteroseksuelen. De partij heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Het Sociaal Cultureel Planbureau publiceerde deze week een onderzoek naar de leefsituatie van lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders (ook wel lhbt’ers genoemd) tussen 2012 en 2017. Daarin werd onder meer gekeken naar hun veiligheidsgevoel, gezondheid en werk. Wat blijkt: lhbt’ers voelen zich vaker onveilig dan heteroseksuelen, voornamelijk bij uitgaansgelegenheden en plekken waar hangjongeren zich vermaken.

En dat kan niet, meent de VVD. Raadslid Judith Oudshoorn heeft daarom vragen gesteld aan het stadsbestuur om te kijken hoeveel geweldsincidenten en aangiften er het afgelopen jaar zijn geweest. Ook pleit ze er voor om de plekken waar lhbt’ers zich niet veilig voelen aan te pakken door bijvoorbeeld camera’s te plaatsen.