Haagse VVD in de pers: MAKELAARS RADEN HOMOSTELLEN AF IN BEPAALDE WIJKEN HUIS TE KOPEN

Linda.nl, 9 augustus 2019

door MARLIE VAN ZOGGEL

Haagse makelaars adviseren homoseksuele koppels in sommige buurten geen huis te kopen, omdat dit negatieve reacties zou kunnen veroorzaken in de wijk.

Dat meldt RTL Nieuws.

MAKELAARS GEVEN ADVIES
Makelaars zien het als onderdeel van hun werk om ‘het hele plaatje’ te laten zien. ‘Daarbij hoort ook dat je vertelt in wat voor wijk iemand terechtkomt’, zegt Peter van Straaten, van de Haagse aankoopmakelaar tegen RTL Nieuws.

LHBTI
Van Straaten benadrukt dat hij niet alleen advies geeft aan LHBTI-stellen. “Dat vertel ik ook moslims of joden die overwegen een woning te kopen, als ze de enige zijn in de wijk waar ze iets zoeken. Als mensen er vervolgens toch voor kiezen om het huis te kopen, moeten ze dat zelf weten”, aldus de makelaar.

‘INTOLERANTIE AANPAKKEN’
De lokale politiek vindt dat actie moet worden ondernomen om de intolerantie aan te pakken. VVD-raadslid Judith Oudshoorn- Van Ginderen, die de kwestie onder de aandacht bracht, pleit voor een wijkgerichte aanpak. Om de problemen in kaart te brengen is het volgens haar waardevol om samen te werken met makelaars. ‘Zij hebben unieke kennis en kijken met een andere bril’, aldus het raadslid tegen De Telegraaf.