Haagse VVD in de pers: ’Bomenwoud op straat’

, Den Haag
Haagse VVD in de pers: ’Bomenwoud op straat’

Telegraaf, vrijdag 11 januari 2018

door Germa Graveland

Hagenaars moesten zich de afgelopen dagen in een aantal straten door een woud aan kerstbomen worstelen. Het groen zou worden opgehaald door de Haagse Milieu Services, maar volgens het CDA en VVD werd op veel plekken niet tijdig opgehaald.

„Op een aantal plekken ontstonden grote stapels met bomen die een paar dagen op straat bleven liggen voor ze werden opgehaald”, vertelt VVD-raadslid Ayse Yilmaz die opsomt dat onder andere in Vroondaal, de Vogelwijk, Duinoord en het Oude Centrum het straatbeeld bepaald werd door afgedankte kerstbomen. „Stoepen werden op een aantal plekken onbegaanbaar. Met die harde wind van de afgelopen dagen was het ook nog onveilig omdat ze de straat opwaaiden. En door die stapels naast de vuilcontainers werd er ook meer afval bijgeplaatst.”

De problemen zijn niet nieuw. In de hofstad wordt jaarlijks een kerstbomenroute gereden door de ophaaldienst, waarbij bewoners voor 7.45 uur de boom buiten mogen zetten. Vorig jaar zag VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf ook dat veel bomen achterbleven. Hij kaartte de kwestie aan, waarna het college van burgemeester en wethouders stelde dat de achtergebleven of onjuist aangeboden kerstbomen zouden worden opgehaald door Omnigroen en dat in combinatie met de kerstbomenroute en versnipperacties van bewoners geen extra inzet nodig was. CDA en VVD vragen nu in 2019 weer om snelle actie.