Haagse VVD: hoogste tijd voor ondergrondse parkeergarages

Om de stad Den Haag aantrekkelijk en leefbaar te houden voor de hardwerkende Hagenaar zijn er dringend échte parkeeroplossingen nodig. Het aantal wijken met hoge parkeerdruk blijft stijgen, terwijl er door de verkeerswethouder niet geïnvesteerd wordt op plaatsen waar nu nog ruimte is: onder de grond.
 
Om de wijken in Den Haag nu, en ook in de toekomst leefbaar te houden pleit de Haagse VVD al een lang voor ondergrondse parkeergarages. Hoe meer er onder de grond geparkeerd kan worden, hoe meer er boven de grond ruimte is voor recreatie en groen. En veel mensen hebben hun auto nou eenmaal nodig voor hun werk en hebben ook een parkeerplek nodig.  In 2015 stelde de Haagse VVD daarom een investeringsfonds voor, om de stad ook in de toekomst leefbaar te houden.
Uit de brief over het parkeerbeleid in Den Haag blijkt dat het aantal wijken met een te hoge parkeerdruk enorm is toegenomen. In de wijken waar al een hoge parkeerdruk was  (zoals Bezuidenhout-Oost, Bloemenbuurt-Oost, de Vruchtenbuurt en het Laakkwartier) zijn er maatregelen getroffen maar dit is bij lange na niet genoeg voor alle mensen die daar wonen om hun auto te parkeren . In de buurten Sweelinckplein en omgeving, Bomenbuurt, Bloemenbuurt-West en het Valkenboskwartier is de parkeerdruk de afgelopen periode zo sterk gestegen dat ook daar echte oplossingen nodig zijn. 
 
De Haagse VVD maakt zich hier grote zorgen over en is verbaasd dat de verkeerswethouder de Bruijn (D66) zegt hij het geld dat in het parkeerfonds zit, niet wil gebruiken om te investeren in ondergrondse parkeergarages. VVD-raadslid Monique van der Bijl: “Veel mensen hebben hun auto nodig voor hun werk, en ook gezinnen en ouderen zijn soms echt afhankelijk van de auto. Voor hen is een plekje voor hun auto belangrijk voor een leefbare stad. En ook voor de bezoekers van Den Haag, die bijvoorbeeld een keertje naar het gemeentemuseum willen hebben als zij met de auto komen een parkeerplek nodig. Deze mensen zijn juist welkom in de stad, en willen we niet wegjagen! In Bezuidenhout-oost en het Statenkwartier is het daarom wat ons betreft de hoogste tijd om ondergrondse parkeergarages aan te leggen. Je moet durven  investeren in oplossingen voor de toekomst, voor bewoners en bezoekers van onze mooie stad!” 

Bijlage:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *