Haagse VVD in het nieuws: ‘Deze acht gaan het doen’

, Den Haag
Haagse VVD in het nieuws: 'Deze acht gaan het doen'

Den Haag Centraal, 31 mei 2018
De VVD voldoet met de aanstelling van Kavita Parbhudayal aan een hele serie wensen van de leden. Een vrouwelijke wethouder, een met een migratieachtergrond en ook nog een die een maatschappelijke portefeuille heeft. Zij mag samen met Boudewijn Revis , die voor de derde achtereenvolgende keer wethouder wordt, de VVD gaan vertegenwoordigen in de stad.

Na jarenlang linkse en vaak PvdA-wethouders gaat het woondossier nu door een VVD’er gerund worden. Partijleider Revis ziet daarnaast zijn droom werkelijkheid worden nu hij de bouw van het cultuurpaleis op het Spuiplein mag gaan begeleiden. Moeilijke dossiers. Maar daar heeft Revis wel ervaring mee. De afgelopen jaren kwam hij vaak in het nieuws met hoofdpijndossiers als Legoland, het Internationaal Park en de uitbreiding van Madurodam. Het verse college ziet hij als ‘nieuw begin’, en als meest ervaren kracht zal Revis flink aan de touwtjes gaan trekken.

Parbhudayal is ondertussen geen onbekende in het IJspaleis, want ze staat al zes jaar aan het hoofd van de afdeling Financiën als directeur. Nu haar politieke voorkeur eindelijk naar buiten mag, gebeurt dat ook van harte. In het zorgdossier dat zij mag gaan doorspitten, moet Parbhudayal flink wat tekorten gaan inlopen en efficiëntieslagen maken. De zorg moet goedkoper, maar mensen moeten er ook meer ‘regie’ over hebben. Hoe VVD kun je het hebben? De Hindoestaanse geeft zelf alvast het goede voorbeeld. Sinds 2017 woont ze met haar gepensioneerde ouders in één pand om ‘een oogje in het zeil te houden’.