Haagse VVD: Het is tijd voor grof geschut in onze strijd tegen meeuwen en ratten

Wie is het niet overkomen…je geniet van een heerlijk broodje vis op de boulevard van Scheveningen en net als je een hap wilt nemen, vliegt er een meeuw over die het broodje zo uit je handen wegneemt. Of het moment dat je eindelijk uit kunt slapen op zaterdagmorgen, maar wakker gemaakt wordt door een paar meeuwen die hun nest precies bij jou in de dakgoot gemaakt hebben…Om over de overlast die ratten veroorzaken vervolgens nog maar te zwijgen….

Het college voert al jaren een strijd tegen deze twee diersoorten, maar helaas blijft de overlast onverminderd groot. Tijdens de commissievergadering donderdagochtend wordt er door de Haagse raad gesproken over deze aanpak van het college. VVD-raadslid Ayse Yilmaz: “Broodcontainers, groene daken, voederverboden: zomaar een paar maatregelen die het college inzet in de strijd tegen ratten en meeuwen, maar helaas wordt de overlast er niet minder om.” 

Als het aan het liberale raadslid ligt, is het daarom tijd voor een andere aanpak en wel in de vorm van grof geschut. Zij zal dit dan ook voorstellen tijdens de commissie as. donderdag. Yilmaz: “Als de zachte hand niet werkt, dan maar met de harde hand.” Yilmaz denkt hierbij aan de inzet van bijvoorbeeld luchtbuksen en laserpennen. Zij ziet hierin ook een win-win situatie. “Er zijn veel mensen die van jagen houden of graag eens zouden willen jagen, maar deze mensen moeten nu vaak helemaal naar Duitsland rijden om hun hobby uit te oefenen. Met dit plan kunnen zij dat straks gewoon dichtbij huis doen!” Bang dat inwoners van Den Haag geen zin hebben om zich hiervoor in te zetten, is het raadslid niet: “Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een beloning van 5 euro per rat of meeuw.”
“Je zou het kunnen zien als een soort inzet van de Haagse land- en luchtmacht in onze strijd tegen meeuwen en ratten”, sluit het liberale raadslid af.