Haagse VVD in de pers: Vragen Haagse VVD over proef op RTH Airport

, Den Haag

Dagblad070.nl, 8 juli 2018

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt 20 miljoen euro beschikbaar voor een proef met zogeheten “smart mobility” onder de naam MaaS (Mobility as a Service). MaaS staat voor het plannen, boeken, reizen en betalen van de internationale reis in één en dezelfde app. Rotterdam The Hague Airport wordt een van de zeven MaaS-pilots.

Raadslid Det Regts van de Haagse VVD wil nu weten wat het stadsbestuur van Den Haag gaat ondernemen om deze proef met de Rotterdams/Haagse luchthaven zo goed mogelijk te laten verlopen. Zij heeft daartoe raadsvragen ingediend. Ook wil Regts vernemen wat de gemeente van plan is met de data die tijdens de proef worden verzameld.

“Hoewel de focus van de pilot zal komen te liggen op de luchthaven als plek van herkomst en bestemming, zal de MaaS-dienst ook voor andere inwoners van Rotterdam en Den Haag beschikbaar worden. Daartoe wordt de MaaS-dienstverlening in eerste instantie uitgebreid naar een economische toplocatie in Rotterdam en Den Haag, die een relatie heeft met de luchthaven. Ik ben dus benieuwd welke toplocatie in Den Haag het college voor ogen staat,” aldus het raadslid van de Haagse VVD.