Haagse VVD in de pers: Veertig parkeerplaatsen Gevers Deynootweg verdwijnen voor tram

, Scheveningen
Haagse VVD in de pers: Veertig parkeerplaatsen Gevers Deynootweg verdwijnen voor tram

De Scheveninger,  juli 2018

Het college heeft de plannen voor het tramtracé op de Gevers Deynootweg, tussen het Circusplein en de Badhuiskade, vrijgegeven voor inspraak. Als de plannen doorgaan verdwijnen er op deze route zo’n veertig parkeerplekken.

De huidige tram- en busbaan en de rijbanen tussen Scheveningseslag en Badhuiskade zijn te smal en voldoen niet aan de huidige normen. ‘Door de trambaan voor dit gedeelte op te schuiven richting zeezijde wordt aan de landzijde ruimte gemaakt voor een trottoir, fietsstrook, parkeren en een rijbaan en aan de zeezijde voor een rijbaan, fietsstrook en een trottoir. Hierdoor komen aan de zeezijde circa 40 parkeerplaatsen te vervallen’, zo staat in het voorontwerp te lezen. De gemeente zal de bewoners aan de zeezijde van de Gevers Deynootweg een passend mobiliteitsaanbod doen om de overgang naar de nieuwe parkeersituatie te faciliteren.

Op donderdag 12 juli aanstaande zal er een informatieavond voor belanghebbenden gehouden worden over het plan. Deze vindt van 16.30 tot 19.30 uur plaats in het Bilderberg Europa Hotel. Waarschijnlijk zal in het najaar een raadsbesluit volgen. De werkzaamheden staan gepland voor het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020. Jan Pronk van de VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Hij wil onder meer weten wat het verdwijnen van de parkeerplaatsen betekent voor de parkeerdruk in het Renbaankwartier.