Haagse VVD in de pers: Laat mensen Den Haag ontdekken via een zeetaxi

, Den Haag

omroepwest.nl, 24 juli 2018

DEN HAAG – Tussen Kijkduin en Scheveningen moet een zeetaxi gaan varen. Zo wordt Scheveningen beter bereikbaar, krijgt Kijkduin een impuls en kunnen mensen Den Haag van een andere kant bewonderen. Daarvoor pleit de VVD in de Haagse gemeenteraad.

‘Den Haag heeft twee hele mooie badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Ieder met z’n eigen kwaliteiten, maar ook met z’n problemen’, signaleert raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen. ‘Op dagen dat de temperatuur boven de 25 graden uitstijgt, is het moeilijk om Scheveningen te bereiken. Kijkduin wordt op dit moment verbouwd. Dit heeft gevolgen voor de bezoekersaantallen’.

Vandaar haar pleidooi voor een zeetaxi. ‘Alle grote steden – Athene, Rotterdam, Parijs – doen iets met water en taxi’s. Dat kan ook voor Den Haag heel veel kansen bieden. Want de zee wordt hier nog onvoldoende gezien als kans om bezoekers op te vervoeren en hen vanaf zee de prachtige stad te laten beleven’, aldus het raadslid.

Verhalen over de zee
Hoe de taxi er precies moet gaan uitzien, wil zij ook een beetje overlaten aan de ondernemer die ‘m moet gaan uitbaten. ‘Ik denk altijd groots. Het kan dus ook iets van een Hop on Hop off taxi worden, met een stop in de Vogelwijk. Of iets waarbij ook verhalen over de zee worden verteld. Het gaat mij er vooral om dat dit een charmante manier is om Den haag beter te leren kennen. Neem ook die Zandmotor: zo gaaf!’

Van Ginderen hoopt dat het stadsbestuur bereid is de mogelijkheden voor het nieuwe idee te onderzoeken. En waarom het dan niet zelf gaan opzetten? Het raadslid lacht: ‘Ik geef mijn idee graag aan een ondernemer.’