Denk ook aan de ‘gewone’ leerlingen

, Den Haag
Haagse VVD maakt zich zorgen om lerarentekort

Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting heeft de Haagse VVD het college dringend opgeroepen om aandacht te hebben voor de ‘gewone’ leerling. In de onderwijsparagraaf wordt letterlijk geen enkele keer iets over de ‘normale’ leerling geschreven, maar gaat het alleen over kinderen met taal- en ontwikkelingsachterstanden, schoolverlaters en kansenongelijkheid. De Haagse VVD wil dat daar verandering in komt en dat ook ‘gewone’ leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen.

VVD-raadslid en woordvoerder Onderwijs, Chris van der Helm: “Het is tekenend dat er in de gemeentebegroting nul keer geschreven wordt over de ‘normale’ leerling, maar alleen over achterstanden. Er is volop aandacht voor een onvoldoende naar een voldoende, maar niet van een voldoende naar top. En daar maken zowel ouders als leerkrachten zich terecht zorgen om.”

De Haagse VVD benadrukt dat het niet scholen of leerkrachten zijn die minder aandacht aan ‘normale’ leerlingen willen geven, maar dat dit ontstaat doordat in het gemeentebeleid voornamelijk focus is voor achterstandenbeleid.

Chris van der Helm: “Kinderen die in de norm passen, krijgen te vaak minder aandacht. Terwijl die ‘normale’ leerling door wat extra begeleiding misschien net dat hogere studieniveau haalt of dat talent ontwikkelt, maar zonder die zorg op hetzelfde niveau blijft. Daarom moet er voor ieder kind evenveel aandacht zijn, achterstand of niet.”​