50 meter zwembad geopend

De VVD-fractie is verheugd over de opening van het nieuwe 50 meter zwembad ‘Het Hofbad’ in Leidschenveen-Ypenburg. Met de ingebruikname van dit zwembad van Olympisch niveau is een belangrijke investering van VVD-wethouder Sander Dekker uit de vorige collegeperiode gerealiseerd.

VVD-raadslid Ibo Gülsen noemt de komst van het zwembad een grote aanwinst voor de wijken. “Leidschenveen-Ypenburg kende een groot tekort aan zwemwater. Voor de mensen in de wijk is daar met de ingebruikname van het Hofbad in één klap een eind aan gekomen. Dat is goed nieuws voor de wijk.” De VVD’er benadrukt dat de locatie vanwege de bereikbaarheid met de auto, fiets en het openbaar vervoer ook voor andere Hagenaars een pluspunt is. Woordvoerder sport Catharina Abels denkt dat het nieuwe zwembad bovendien de top-watersport een belangrijke impuls kan geven.

In de eerste begroting van het vorige college (PvdA, VVD en Groenlinks, 2006-2010) reserveerde Dekker –destijds nog wethouder Sport- het budget om een hypermodern zwembad te realiseren. De investering in een 50-meter bad dat voldoet aan de Olympische normen was onderdeel van het topsportbeleid dat Dekker voor ogen had. Daarnaast moest het nieuwe bad een deeloplossing vormen voor het grote tekort aan zwemwater in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *