22 nieuwe snelle en flexibele handhavers op bikes

, Den Haag

Om de leefbaarheid in Den Haag verder te vergroten worden de komende jaren meer handhavers ingezet. Het totaal aantal handhavers is inmiddels 140 waarvan er nu 36 flexibel inzetbaar zijn en meerdere dagen per week op de fiets hun werk uitvoeren. “Bikers hebben een belangrijke rol in het leefbaar houden van de stad,” aldus wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte). “Ze zijn snel en flexibel inzetbaar en heel zichtbaar en aanspreekbaar voor de burger. Vooral in de wijken kunnen zij snel van de ene naar de andere plek bewegen. Op die manier dragen zij bij aan een vergroting van de heterdaadkracht en een aantrekkelijke stad.”

De bikers hebben een intensieve training achter de rug. Zij hebben allerlei technieken geleerd, zoals van een trap af fietsen, rijdend van de fiets afspringen en de fiets als verdedigingswapen inzetten. De kandidaten zijn medisch gekeurd voordat ze aan de training mochten deelnemen.

Een leefbare stad is een gedeelde verantwoordelijkheid. Dagelijks spannen veel mensen zich in voor het mooi, schoon en op orde houden van de stad. Naast de gemeente zijn dat ook inwoners en ondernemers. De meeste mensen nemen hun verantwoordelijkheid. Tegen de mensen die dat niet doen wordt daadkrachtig opgetreden. Om het werk zo goed mogelijk te doen, heeft de gemeente er baat bij dat mensen overlast melden. Die meldingen (www.denhaag.nl/meldingen of anders telefonisch via 14070) geeft de gemeente een beeld van waar zich de problemen voordoen, zodat de gemeente Den Haag daar gericht de capaciteit op kan inzetten.

Benieuwd hoe dit eruit ziet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *