Kavita Parbhudayal

Kavita Parbhudayal

Wethouder Zorg, jeugd en volksgezondheid (ZJV)

Biografie

De Haagse Kavita woont in het centrum van Den Haag. Familie en vrienden zijn belangrijk in haar leven. Sinds 2017 woont Kavita met haar gepensioneerde ouders in één pand. Zo houdt ze een oogje in het zeil, kan ze waar nodig te hulp schieten én hen aandacht geven. Ze voelt hoe belangrijk het omkijken naar anderen is en dat kan ervoor zorgen dat mensen zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven.

Na de afronding van haar studie Economische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit, heeft zij gewerkt in verschillende functies, waarvan de afgelopen zes jaren als de directeur Financiën bij de gemeente Den Haag. In deze rol heeft zij als manager mede voor gezorgd dat Haags (belasting)geld op een juiste wijze werd ingezet voor zaken die belangrijk zijn voor het leven van alledag voor de inwoners en voor de ondernemers van Den Haag. In 2017 is ze daarvoor ook genomineerd als etnische vrouwelijke manager van het jaar. Als topmanager wordt ze gekend als iemand die passende financiële oplossingen zoekt voor de problemen van de gemeente.

Kavita vindt dat elke Hagenaar  gewoon zichzelf moet kunnen zijn. Dat mensen werken en goed voor zichzelf zorgen, vindt ze vanzelfsprekend. De VVD is voor haar de politieke partij waar ze zich thuis voelt. Een partij die ook vindt dat het leven zelfstandig in te richten is. Maar er ook is als om welke reden dan ook dit (tijdelijk) niet lukt.

Kavita heeft een passie voor reizen. De meest tot de verbeelding sprekende reis is die geweest waarbij zij het basiskamp van de Mount Everest op 5.200 m heeft gehaald. Een echte doorzetter!

Kavita is ook te vinden op Instagram (kavitaparbhudayal) en op twitter (@KParbhudayal)