Ware racebaan door niet-werkende verkeerslichten

, Den Haag

Afgelopen zaterdag was ik, als woordvoerder Escamp, samen met Haags Kwartier Escamp op het jaarlijkse Escamp Festival. We hebben met veel bewoners gesproken en dat leverden weer veel ideeën en suggesties. We hebben deze punten op een rijtje gezet en het meest opvallende punt ging over de verkeerslichten bij de Betje Wolffstraat en de Erasmusweg.

De buurtbewoners vertelden ons dat de verkeerslichten op zondag uitgaan. Automobilisten en fietsers moeten in het weekend zelf inschatten wanneer het wel of niet veilig is om voorrang te geven en te nemen. Hierdoor ontstaat er een ware racebaan, waar de weggebruikers er hun eigen regels op nahouden. Dat geeft gevaarlijke situatie, zeggen de buurtbewoners.

Om die reden dien ik samen met VVD-raadslid en woordvoerder Verkeer en Vervoer Monique van der Bijl schriftelijke vragen in. Wij horen graag van het college of deze berichtgeving klopt en zo ja, of het college bereidt is om de verkeerslichten ook op zondag aan te laten. Wij wachten de beantwoording met belangstelling af.

Foto: VVD Den Haag

Een reactie op “Ware racebaan door niet-werkende verkeerslichten

  1. edith bal verbeek

    Niet alleen bij de Betje Wolffstraat. De hele Erasmusweg is al jaren een grote racebaan. Secundair vanaf de brandweer kunnen mensen niet eens normaal oversteken naar geparkeerde auto’s. Ook omdat het parkeerbeleid in Den Haag drama is. Laakkwartier betaald. Gevolg langs Erasmusweg en Assumbergweg is het een grote puinhoop. Al vanaf december vragen bewoners aandacht. Het enige dat wordt gezegd. Men moet een onderzoek doen….. Een kind kan de was doen om te constateren dat het daar niet meer is zoals het hoort. Om over de woningen van Vestia maar te zwijgen. Daar wordt ook alles in gestopt wat maar binnenkomt. Dat er nog niet nog meer ernstige branden zijn geweest zoals in de Schoonhetenstraat mag men voor in de handen klappen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *