Veilig surfen

, Scheveningen

Vorige week veroorzaakten stromingen rond het Noordelijk Havenhoofd problemen voor enkele watergebruikers die aan het surfen waren. Goede informatie over stromingen en wind is dan ook van groot belang voor watersporters. En niet alleen tijdens het opspuiten van het zandstrand. De VVD Den Haag reserveerde dan ook om die reden, via een amendement, geld om een app te ontwikkelen waar al deze informatie in samenkomt. Daarna is het aan de surfers en betrokkenen om de app te voeden natuurlijk. Zij weten immers het beste wanneer welke informatie bekend gemaakt moet worden voor tijdens het surfen.

Bovendien wordt ons verzoek om het internationale vlaggensysteem te introduceren nu uitgewerkt. Daarbij zal de bebording worden verbeterd, zodat iedereen weten wat te verwachten als hij of zij het water op gaat. Reddingsacties zoals die van de KNRM van afgelopen week – wat overigens goed werk was! – onderstrepen namelijk dat zo’n systeem er snel moet komen.

Overigens is door het opspuiten van het zandstand wel een geweldig rif ontstaan, die een extra dimensie geeft aan het surfen.  Met de juiste informatie kan je daardoor nog meer genieten van de golfen. Wéér een reden om naar Scheveningen, het surfmekka van Noord-Europa, te komen.

Foto: Pixabay