Ridderzaal open tijdens verbouwing voor meer bezoekers Binnenhof!

Verbouwing Binnenhof geeft juist kansen!

Hoe zorgen we ervoor dat de verbouwing van het Binnenhof niet duurder wordt dan nodig, dat de (bouw)overlast wordt beperkt én dat er méér bezoekers worden getrokken zodat de omringende ondernemers voldoende afzetmarkt houden? Dat zijn de vragen waarop een antwoord gegeven moet worden.

D66 Den Haag pleitte er vorige week voor te kiezen voor een variant die langer duurt dan nodig – ruim 7 in plaats van 5 jaar – omdat er dan continu een aantal mensen in het gebouw blijft werken. Dat zou beter zijn voor de omringende ondernemers. De Haagse VVD gelooft daar helemaal niets van. Sterker nog, wij vinden dat buitengewoon onverstandig. Want die variant is al gauw 50 miljoen euro duurder. Bovendien zal het betekenen dat bouwmaterialen opgeslagen zullen moeten worden op het Plein. Daar zullen de Plein-ondernemers niet zo gecharmeerd van zijn. In de kortere varianten komt het materiaal allemaal op het Binnenhof te liggen. Wat de Haagse VVD betreft, moeten partijen de handen ineen slaan, en ervoor zorgen dat we méér bezoekers trekken in de tijd dat het Binnenhof dicht is.

Waarom zien we de verbouwing niet als een grote attractie? Ik weet zeker dat daar mensen op af zullen komen. Laat zien wat er gebeurt en neem de bezoekers daarin mee via allerhande doorkijkjes! Er wordt al gedacht aan een brug die óver de werkzaamheden op het plein op het Binnenhof komt te liggen. Laten we er dan voor zorgen dat er zo snel mogelijk na aanvang van het werk georganiseerd wordt dat de Ridderzaal te bereiken is en dat die wordt opengesteld voor publiek! Zo’n openstelling trok enige tijd terug lange rijen bezoekers. En zet creatieve mensen aan het werk om samen met bewoners, bezoekers, het Rijk, de gemeente en ondernemers activiteiten te organiseren die ook publiek trekken. Laat Christo het Binnenhof inpakken! Zorg voor strakke schermen tegen het Binnenhof aan de Plein-zijde en maak er een groot open-lucht filmzaal van! Bouw het hele plein vol met terras en organiseer er festivals! Arrangeer toneelvoorstellingen met het Binnenhof als fantastische achtergrond! Zorg voor lichtshows! Dáár hebben de ondernemers rond het Binnenhof iets aan.

Ik wil maar zeggen, denk in kansen, wees trots op deze reusachtige verbouwing en werk samen aan die continue stroom bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *