Nog dit jaar extra investeringen in verkeersveiligheid Vogelwijk

, Vogelwijk

Tijdens de begrotingsbehandeling van 2013-2016 hebben wij een voorstel ingediend om geld vrij te maken om enkele verkeerssituaties in de Vogelwijk te verbeteren, namelijk op de Sportlaan, Savornin Lohmanlaan en de Kwartellaan. Hiermee stemde de raad in en dat resulteert nu in actie. Nog dit jaar wordt er een start gemaakt. Te beginnen met het aanpakken van de verschillende oversteekplaatsen en aansluitingen van woonstraten op deze lanen.

Ondanks vele inspanningen die wethouder Smit (Verkeer,VVD) al pleegde, zijn op die plaatsen nog verbeteringen aan de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers mogelijk. Zo worden de kruispunten op de Savornin Lohmanlaan en de Sportlaan aangepast waardoor deze overzichtelijker worden. Daarnaast worden er verkeerslichten vervangen en worden er vluchtheuvels aangelegd waardoor de oversteekbaarheid van de Sportlaan wordt verbeterd.

Het voorstel is meegenomen in een verkenning naar de Internationale Ring. Het concept Internationale Ring wordt losgelaten. Daarmee zijn ook ideeën over het aanleggen van tunnels van de baan. Door het nemen van andere maatregelen wordt voor doorstroming gezorgd op de noordwestelijke hoofdroute. De eerste stap daarvoor is nu gezet. Ons voorstel wordt, samen met andere goede maatregelen, uitgewerkt. De bewoners en andere belanghebbenden worden betrokken bij het ontwerpen van de verschillende maatregelen. Dat is belangrijk, want het gaat uiteindelijk om hun buurt. En uiteraard blijft de VVD scherp letten op mogelijkheden om de verkeersveiligheid in onder andere de Vogelwijk blijvend te verbeteren.

Een reactie op “Nog dit jaar extra investeringen in verkeersveiligheid Vogelwijk

  1. f. alkemade

    Bijzonder jammer dat na 40 jaar van beloftes en toezeggingen het noordelijke deel van de Haagse ring nu opeens niet meer nodig is. Aanpassingen aan de Escamplaan, Laan van Meerdervoort, Lozerlaan en niet te vergeten de Hubertustunnel zijn wel allemaal gedaan. Het laatste stuk van 1 kilometer (korter dan de Hubertustunnel) komt er niet omdat er geen noodzaak zou zijn. In plaats daarvan gaan we de verkeersveiligheid op de Sportlaan voor met name fietsers en voetgangers aanpakken. Dit met vluchtheuvels op deze toch al smalle weg. Mijn voorstel is om de Sportlaan dan maar af te sluiten voor doorgaand verkeer; er maakt volgens de metingen toch niemand gebruik van.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *