Markeer rotonde Scheveningen

, Scheveningen

“Eerste auto’s rijden al op nieuwe (halve) rotonde Westduinweg” kopte de Scheveningsche Courant gisteren. Met een schitterende foto erbij (van Schevenings huisfotograaf Dick Teske) waarop al helemaal te zien is, hoe de rotonde er uit komt te zien. Het werk schiet ontzettend op. Dat moet ook, want tijdens de CPC moet het af zijn. En die is al op 8 maart. Ik ga dan op de halve marathon trouwens rennend zien hoe het geworden is, maar daar gaat deze blog verder niet over.

Dat de VVD erg gelooft in de positieve effecten op de verkeersdoorstroming is bekend, daarover schreef ik al diverse keren. Als de rotonde eenmaal af is, zijn we er nog niet trouwens. Dan moet het kruispunt Duinstraat / Scheveningseweg met spoed aangepakt worden. Inmiddels vindt er daarover goed overleg plaats tussen de gemeente en omwonenden. Ook bewonersorganisaties van de omliggende wijken zijn er inmiddels bij betrokken. Dat wilden wij graag, dus daarover zijn we tevreden. Ik ben erg benieuwd of de uitkomst ook daar een rotonde gaat zijn. Volgens mij is dat de beste oplossing; dat hadden we ook al eerder opgemerkt en we hopen dat snel duidelijk zal zijn wat het gaat worden.

Terug naar de Westduinweg-rotonde. Het ‘middeneiland’ zal worden ingericht in ‘duinsfeer’, door het planten van helmgras. Dat soort groen heeft namelijk de beste kans van slagen van overleven in het Schevenings zoute klimaat. Op de facebook-pagina “Wat is het fijn, Scheveninger te zijn” is daarover een discussie gestart om aan het middeneiland een beeld of monument toe te voegen. De BOH (Bewonersorganisatie Havenkwartier) heeft bij de eerste plannen voor de rotonde al geopperd om een joon (grote dobber die rechtop in het water staat en het vistuig draagt) te plaatsen. Dát vindt de VVD Den Haag nou een mooi buurtinitatief. Samen met Groep De Mos/OuderenPartij hebben we het college gevraagd daarmee aan de slag te gaan. Als dit van de grond komt, zouden wij graag – mét de BOH – zien dat de joon als typisch Schevenings iets op meer plaatsen de markering verzorgt rond de haven. Daar kom ik op terug als duidelijk is of het wat wordt op de rotonde.

Foto: Gemeente Den Haag