Actieplan agententekort

Alles op alles om tekort agenten te bestrijden!

Dat er in Den Haag te weinig agenten zijn, is al langer bekend. Maar recent werd duidelijk dat het tekort in de Politie-eenheid Den Haag het grootste van heel Nederland is. Bovendien zijn agenten, zeker in Den Haag, steeds meer tijd kwijt met beveiliging van panden en personen. Voor de Haagse VVD, die al langer aandacht vraagt voor het agententekort, is de maat vol. Er is nu actie nodig!
Fractievoorzitter Frans de Graaf: ‘dit jaar komen we naar verwachting 400 agenten tekort. Dat leidt onvermijdelijk tot minder blauw op straat en dus tot minder veiligheid. Het is tijd voor onorthodoxe maatregelen.’

Stadstoelage
In een grote stad als Den Haag is het werk van een agent vaak moeilijker en het leven duurder. De Haagse VVD wil daarom dat agenten in Den Haag (en andere grote steden) een stadstoelage op hun salaris krijgen.
Voorrang op huurwoning
Haagse agenten krijgen voorrang op middeldure huurwoningen. Dankzij de Haagse VVD is de gemeente hier een proef mee gestart. De Haagse VVD wil dit op veel grotere schaal.
Terugkeer van de politiesurveillant
De politiesurveillant werd voorheen ingezet voor ‘lichtere’ taken (denk aan het patrouilleren tijdens koopavond). De Haagse VVD wil dat gekeken of de politiesurveillant, die sneller op te leiden is dan de gewone agent, weer kan terugkeren in Den Haag.
Verzuim agenten terugdringen
In de politieeenheid Den Haag zitten relatief veel agenten ziek thuis. De Haagse VVD wil meer actie om verzuim terug te dringen en onder meer kijken of het helpt agenten over verschillende bureau’s te laten rouleren.
100 extra handhavers
De gemeentelijke handhavers (BOA’s) zijn een goede aanvulling op de politie. Dankzij de Haagse VVD groeit het aantal Haagse handhavers gestaag. De komende periode wil de Haagse VVD nog eens 100 extra handhavers.
Betere uitrusting handhavers
Handhavers zijn steeds vaker betrokken bij onveilige situaties en krijgen steeds vaker te maken met geweld. De Haagse VVD wil daartoe gecertificeerde handhavers daarom uitrusten met pepperspray en wapenstok.
Meer camera- en dronetoezicht
Handhavers en politieagenten kunnen niet overal tegelijk zijn. De Haagse VVD wil meer camera’s en drones en meer technologische mogelijkheden om beelden uit te lezen zonder dat het te veel tijd kost.
Previous
Next

Wij nemen actie.

Doe jij dat ook?